Et af livets mange og store spørgsmål handler om vores kost: Hvad er egentlig sundt for os? Nogle typer fødevarer er direkte usunde, mens andre blot er mindre sunde. Og problemet opstår, når alle de mange eksperter udtaler sig i direkte modstrid med hinanden uge for uge.
Den ene uge må vi spise æg – men ugen efter er det helt galt at spise æg grundet kolesterol. Nogle uger er det fint at spise friskbagt brød – også brød fra en bagemaskine, men andre uger er brød nærmest en billet til bedemanden.
Jeg har endda læst, at det kan være farligt at varme sit brød i en brødrister, fordi der så dannes kræftfremkaldende stoffer i kanten af brødet. Det er godt nok ikke nemt at være menneske…
Helsekost?
Vi burde vel alle gå lidt tilbage til rødderne rent kostmæssigt og udelukkende leve af helsekost? Eller næsten udelukkende i hvert fald.
Jeg synes bare ikke, jeg orker det, selvom jeg må erkende, at udvalget er godt i dag. Butikker som for eksempel helsehelse.dk har jo stort set alt, hvad hjertet kan begære.
Jeg gad nu godt høre din mening om emnet. Hvor alvorligt tager du alle de mange og sikkert velmente kostråd? Tør du spise friskbagt brød far en bagemaskine? Og tør du riste det? Eller er du udelukkende på raw food og helsekost?